Lliurats els Premis Ciutat de Sant Boi 2010



Premis Ciutat de Sant Boi el 21 de maig del 2010.
Realización: Carlos C.

Premi Especial Ciutat de Sant Boi:
Joan Vendrell i Capmany. Per l'extensa trajectòria de compromís social i personal amb la salut mental. Aquest santboià ha estat el primer ciutadà que ha aconseguit que el Congrés dels Diputats modifiqui una llei. El canvi afecta la Llei d'Enjudiciament Civil i determina que una persona discapacitada amb problemes greus de comportament no hagi de desplaçar-se a les dependències judicials perquè li sigui certificada la discapacitat.

Premi Especial Ciutat de Sant Boi (menció honorífica):
Unitat de Psicosi i Investigació de Benito Menni Complex de Salut Mental. Per haver identificat per primer cop les alteracions estructurals i funcionals de la zona del cervell on es localitza l'esquizofrènia. La troballa és molt rellevant perquè aporta llum sobre una malaltia crònica i greu que afecta 400.000 persones a l'Estat espanyola.

Premi d'Honor Ciutat de Sant Boi:
Synthon Hispania, SL. Per una vocació especial cap a la investigació i el desenvolupament de medicaments amb utilitat social (en especial, productes genèrics) i per prioritzar la responsabilitat social corporativa. L'empresa farmacèutica, amb seu a Sant Boi des de 1991, ha ampliat recentment la planta de producció a la ciutat.

Premi Ciutat de Sant Boi de la Cultura:
Qui hi ha?. Per la seva proposta musical innovadora i per la projecció nacional obtinguda amb el triomf al Festival do Mundo Celta d'Ortigueira. Qui hi ha? és una formació musical santboiana que combina el folk tradicional amb el pop més actual. La seva trajectòria inclou tres treballs discogràfics i la participació en festivals com La Mercè 2009, on van tenir una excel·lent acollida.

Premi Ciutat de Sant Boi de l'Esport:
Club de Beisbol i Softbol Sant Boi. Per la contribució des de 1971 a la difusió i pràctica del beisbol. Per la seva trajectòria plena d'èxits esportius, que l'avalen com a millor club de l'Estat i un dels deu millors del continent europeu. Per la gran tasca formativa que ha fet possible que una vintena de jugadors hagin estat becats per universitats americanes i equips professionals.

Premi Ciutat de Sant Boi d'Acció Cívica:
Associació de Dones Magribines El Farah. Per la contribució des de fa deu anys a la integració global del grup de dones immigrants i l'aproximació entre diferents cultures que conviuen a Sant Boi, que la converteixen en un referent a la ciutat i a d'altres municipis del Baix Llobregat i el Barcelonès.

Premi Ciutat de Sant Boi d'Economia:
Forn Cap de la Vila, SL (Panet). Per la tasca continuada, des de fa 45 anys, com a negoci familiar atent als canvis del món del comerç mantenint la forma tradicional de fer el pa i l'olor de les fleques d'abans. L'empresa, amb més de 40 establiments, participa en diferents manifestacions culturals de la ciutat, com la Mostra Gastronòmica de la Carxofa o la Fira de la Puríssima

0 Comments:

Post a Comment